Pojulle tehtiin tänään uusi verikoe. Arvot olivat hivenen korkeammat kuin viimeksi (Poju ehti stressata kunnolla ennen koetta), mutta hematokriitti pysyy edelleen alle 60:ssä. Polysytemia veran kannalle lääkärikin on kallistunut, mutta koska arvot ovat hivenen alle "selvän tapauksen" jäämme seuraamaan tilannetta. Pojulla ei toistaiseksi ole ollut polysytemiasta johtuvia kipuja, joten tilanne on siinä mielessä hyvä. Seuraava kontrolli on loppuvuodesta.

Lääkärin kanssa keskusteltiin noista polysytemian erilaisista oireista ja siitä, miten tähän naapurustoon on sattunut kaksi tapausta. Tauti on niin harvinainen, että yhteensattuma on tilastollinen poikkeama. Itselle on kyllä helpompaa kun on vertaistuki lähellä. Kiitos Liisa kommenteista ja tiedoista

Sinttu sai samalla käynnillä lisää lääkkeitä. Koska sydänlääke on tehonnut hyvin otettiin lisäksi nesteenpoisto lääke. Ajoitus on vähän huono, koska palaan töihin huomenna, mutta koetan saada sumplittua vähän lyhyemmät työpäivät tälle viikolle ja jos nestettä lähtee niin paljon, että Sinttu tarvitsee ulkoilua päivällä niin pyydellään naapureilta apua.