Viime viikonloppu meni rattoisasti agiliidon parissa. Lauantaina kevyet kymmenen tuntia buffettia pyörittämässä, onneksi loistavan talkooseuran kanssa. Sunnuntaina kävin katsomassa pari kisaa, tai yritin katsoa...helle vei vähän voimia ja tulipa tuota tungettua vähäisessä määrin hommiinkin.

Treenirintamalla touhuttiin sitten maanantai iltana Pirjon ja Lennin kanssa. Poju jatkoi keppien ja keinun parissa. Lenni kertaili kontaktiesteitä. Ohjajilla keitti kyllä treenien alussa, sillä edellinen porukka ei lopettanut ajallaan ja meinasi omia kentän, koirat eivät olleet millään lailla hallinnassa, tosin eipä niitä paljon kutsuttukaan kun karkasivat. Puoli kymmeneen venynyt treenien aloitus ei siis paljon naurattanut. Pojussa on varmaan pieni sisäinen terrieri, sillä se puree jos on itse kiinni ja irrallaan oleva lajitoveri tulee "iholle". Siinä saa emäntä huitoa topakasti jos toisen koiran omistaja käy vaan nurkalta kurkkaamassa eikä kutsu koiraa pois.

Keppejä on saatu jo himppu pystympään, keppikulmia haetaan ja olen muistanut harjoitella sekä mukana juoksemista että itsenäisesti menemistä. Kovin pitkää treeniä ei otettu, että päästään nukkumaan saman vuorokauden puolella. Meillä kun on tapana lämmitellä ja jäähdytellä koirat kunnon lenkillä niin 1,5 tuntia hujahtaa pelkkiin lenkkeihin ja parin esteen ottamiseen. (Jos tehtäisi ratoja olisi kotiinpaluu varmaan aamuyöstä  )

Torstaina oli epävirallinen jatkokurssin treeni, sillä samaan aikaan järjestetty mätsäri työllisti kurssimme kouluttajan. Kurssilaisia oli paikalla meidän lisäksi kaksi ja harjoiteltiin irtoamista kolmen hypyn ja putken suoralla. Toiseksi harjoitukseksi tehtiin puomin alastulolta parilla hypyllä 180 asteen käännös. Noilla hypyillä otin sitten Pojulle vähän kertausta jaakotuksesta jota on tehty kerran viime kesänä. Paremmin sujui kuin silloin....silloin ei sujunut moni muukaan harjoitus pikku herran murrosiän alettua. Vinokeppejä mentiin maanantain kaavalla, keppejä nostan siis vain kerran viikossa vaikka pyritään tekemään kaksi treenikertaa viikolle.

Muun treeniryhmän poistuttua tulivat sitten Pirjo ja Lenni seuraksi ja jatkettiin Lennille kontakteja. Poju sai huilata jonkin aikaa ja tehdä sitten kolmella matalalla hypyllä hyppytekniikka harjoituksen ja keinun alastulon (tästä ajatuksesta tuonnempana...) Hyppytekniikka tuntui kiinnostavan Pojua, sillä se hyppi mennen tullen ja ominpäinkin pari kertaa. Tehtiin harjoitus jossa Poju hyppää hyvin lyhyellä välillä olevat esteet, siis ilman väliaskeleita.

Kotimatkalle päästiin jäähdyttelylenkin jälkeen ilta kymmenen tietämissä. Tipsujoukkue on siis erikoistunut yö treenaukseen helle aikaan. Poju sentään heitti talviturkin järveen, tosin pikkuisen piti tuupata persuksista rohkeutta. Vesi taisi olla vielä aika kylmää, mutta onneksi pojalla ei ole palleja mitä palelluttaa  ja kotona pääsi vielä lämpimään suihkuun mahan pesulle.