Me ei olla treenattu mitään, ainakaan koirat (emäntä on aloittanut metsästys opinnot olemalla metsässä).

Olen viimein päässyt lomalle ja ensimmäisenä vapaapäivänä koirat "pääsivät" lääkärin syynättäväksi. Sintulta kuunneltiin sydän, sillä se ei ole oikein jaksanut liikkua saati leikkiä kuten ennen. Pojun kanssa riehuminen kestää muutaman sekunnin ja sitten mummeli alkaa tukehtua. Diagnoosiksi tuli sivuääni ja kokeeksi Sinttu sai sydänlääkkeen. Näyttäisi siltä, että lääke toimii sillä viikonloppuna olimme kainuun vaaramaisemissa ja mummeli jaksoi hyvin juoksennella polkuja pitkin. Lomapaikalla kun ei ole autotietä ihan perille saakka vaan viimeiset 300 - 400 metriä kuljetaan harjun yli menevää polkua pitkin.

Koirat sai juoksennella irti.... paitsi Poju joka oli pienen tarkkailun alla.

Poju meni lääkärin tarkastukseen koska sillä on ollut jonkinlaisia paniikki / pelko kohtauksia talvesta lähtien. Kohtaukset tulevat reissussa ja riippumatta siitä ollaanko tutussa tai vieraassa paikassa. Kesällä sillä on ollut lisäksi kaksi pään vapina kohtausta sekä yksi "jäykkäjalka" kohtaus jolloin se kesken lenkin alkoi kävellä jäykästi kuin vanha koira. Muutaman minuutin päästä kävely palautui normaaliksi. Poju on syönyt ja juonut normaalisti noiden kohtausten aikoina. Molemmat vapina kohtaukset ovat tulleet sen herättyä päivä nokosilta. Alkuvaiheessa epäilynä oli neurologinen tai hermo peräinen ongelma.

Tänään saatiin sitten lääkärikäynnillä otettujen verikokeiden tulokset ja Pojun hemoglobiini on yli normaali arvon. En edes älynnyt kysyä, että minkä verran sillä Poju ei ole nyt reiluun viikkoon syönyt kunnolla ja olinkin jo valmistautunut henkisesti jonkinlaiseen tulehdus diagnoosiin kokeen osalta. Poju lopettaa syömisen jos sillä on yhtään kipuja. (Liian korkea hemoglobiini voi aiheuttaa hermosto kohtauksia sekä kipuja.)

Uuteen verikokeeseen mennään keskiviikkona ja aion siihen saakka vahtia, että poitsu juo ja lepää kunnolla (kuivuminen ja stressi nostaa hemoglobiinia). Katsotaan mitä jäppisen tilanteesta selviää ja toivotaan, että hemoglobiini asettuu normaaliin tasoon.

Niin se vaan elämä antaa vaihtelua, viikko sitten omistin  kaksi perustervettä koiraa ja nyt en yhtään... toivotaan, että noista toinen saadaan vielä terveen kirjoihin.