Sinttu mummeli kävi viime viikolla näyttämässä silmiään lääkärille. Oikea silmä on vähän punoittanut ja ollut sirrillään pariin otteeseen, vaiva on tullut ja mennyt mutta nyt päätin, että käydäämpä tutkituttamassa. Mitään selvää vikaa ei löytynyt, saatiin kuitenkin kymmenen päivän tippa kuuri. Mikäli vaiva ilmaantuu uudellen kuurin loputtua, mittaillaan mummelilta silmänpaineet.

Lääkäri kyseli samalla Pojun voinnista ja päätettiin, että kokeillaan rauhoittavaa lääkettä. Seuraava veriarvo kontrolli on 28.12. ja siihen saakka olisi tarkoitus kokeilla josko tuosta Clomicalmista olisi yhtään apua. Vajaan viikon käytöllä ei vielä huomaa mitään muutosta, mutta aina nuo rauhoittavat ei pure heti.

Reseptivapaita rauhoittavia olen kokeillut itsekin erilaisia vuosien varrella, mutta niillä Pojusta on tullut vielä herkemmin reagoiva. Vähän samaa vaikutusta on ollut huomattavissa tuollakin lääkkellä, mutta sitkeästi jatketaan kuun loppuun saakka.

Sinttuun sydän- ja nesteenpoistolääkkeet on tehonneet hyvin. Se on pirteä ja seurallinen, ikää hävisi mittarista ainakin vuoden verran ja muutoksen on huomanneet kaikki mummelin tavanneet

En edes muista milloin viimeksi minulla on ollut kaksi koiraa kävelemässä edellä. Aika pitkään Poju meni edellä ja Sinttu jurnutti tulla minun takana. Vieläkään se ei pidä lenkkeilystä mutta on sentään paremmalla tuulella ja joskus innostuu irrottelemaan ulkoillessa. Leikki maistuu ja Pojulla riittää pärjäämistä virkeän vanhuksen kanssa.

Onneksi Sinttu sai loppuvuosilleen rauhallisen elämän, kaikilla koirilla ei ole yhtä hyvä onni. Sappeni kiehahtaa aina kun kuulen koirista joita myydään surutta vastuuttomiksi tunnetuille ihmisille, pahimmillaan näitä vielä autetaan pennuttamaan koiransa. Mielestäni tällainen on jo eläinrääkkäystä. Kun ihminen on täysin kykenemätön huolehtimaan itsestään ja vastaamaan teoistaan pitäisi muiden moraalin olla sen verran kohdallaan ettei tällaiselle henkilölle annettaisi eläintä, saati pistetä vastuulle pentueen hoitoa. Kun on saanut tehdä töitä tällaisista oloista pelastetun koiran luottamuksen ja terveyden palauttamiseksi tunnen suorastaa vihaa tällaisen rääkkäyksen sallivia kohtaan. Onko raha aina niin rakasta, että eläimen hyvinvoinnin voi unohtaa...