Vaihteeksi onnistunut treeni

Koska kahteen viikkoon ei olla liidetty päätettiin ottaa pojille vähän vauhdikkaampaa tekemistä teemalla "katsotaan mitä esteitä siellä on valmiina". Niinpä mentiin aika paljon putkia ja Pojun kanssa onni suosi, eli radalla oli puomi ja A juuri sopivasti. Saatiin siitä kahdella hypyllä ja putkella mukavan vauhdikas "rinki". Pojulla riitti intoa mennä sarja moneen kertaan.

Keppejä kokeiltiin taas uudella tekniikalla ja se taitaa nyt toistaiseksi jäädä meiltä. Siinä kun pitäisi hokea "kepit kepit kepit"... minä en ehdi sitä niin nopeasti sanoa, en edes ehdi ke:tä saada suusta ulos etteikö jätkä jo vilahda minne huvittaa... tämä koira kun seuraa ohjausta juuri silloin kun huvittaa, jos ei huvita niin sitten mennään eri suuntiin. Nyt näki selvästi ettei se edes kuuntele  Poju ei oikein missään lajissa siedä "neuvomista", sen takia en ole opettanut sitä hokemalla estekäskyjä.

Kokeilin keppejä sitten vanhalla tavalla ja väärältä puolen ohjattuna ei tarvitse enää näköjään "vispata", riittää kun kättä kuljettaa vieressä tukena.

En tiedä opitaanko me varsinaisesti mitään ihmeellistä agilitystä mutta koiran opettamisesta olen oppinut valtavasti. Yhä enemmän uskallan luottaa omaan mutu tuntumaan siinä miten eri tavalla Poju oppii verrattuna "perus" koiraan tai niiden opetustapaan. Aika monta asiaa on pitänyt ratkaista osittain tai täysin eri tavalla aikaisemmin opituista koiran koulutus metodeista.

[[split]]

_______________________________________________________________

Muistoissamme

Pimu 8.2.2011

Niin hiljaista...

ei enää tassujen lupsutusta, korvien läpsytystä, krohinaa ja puuskutusta...

(hoitolaumamme matriarkka, lepää rauhassa)