Meidän laumalla on menossa huilaus jakso. Viime viikonloppuna oli oman seuran kisat joten treeni vuoroa ei ollut. Töissä pyörähdin ennätykselliset kuutisen tuntia ja vain yhtenä päivänä (normaali on ollut 10 h / kisapäivä). Tästä se lähtee vieroitus 

Tälle kuulle ei satu enää yhtään treeniä, huhtikuussakin vain yksi vuoro, toukokuulle siirtyy pari treeniä. Loppu häämöttää, voisi jopa ajatella, että kolmas kerta toden sanoo... Samma på finska koska vihjailu on tylsä laji... On tultu siihen lopputulokseen, että Poju lopettaa agilityn kun tämä treenivuorojen satsi loppuu. Syynä rotutyypillinen olkanivelen rakenne (olkanivel on täysin terve ja normaali, malli vaan on rodulla niin tasainen, että vaatii nivelsiteiltä paljon) yhdistettynä ilmeisen väljiin nivelsiteisiin. Välillä olkanivelet on tiukat ja sitten taas ei. Koira on alle 4 v ja elinikää noin 10 vuotta jäljellä.

Kisakoiraa tuosta ei tuolla päänupilla tule, syystä siitä, että se ei kestä paikallaan seisovia ihmisiä. Olisi melkoinen urakka opettaa se sietämään vieraat ratahenkilöt ja tuomarit niin ettei mene paniikkiin. Harmittaa tietysti ihan älyttömästi, sillä muuten sillä olisi lajiin päätä todella paljon. Osaa lukea rataa, irtoaa ja menee itsenäisesti...toki välillä liiankin kanssa mutta pitäähän sitä jotain haastetta olla ohjaajallakin.

Lajia tulen edelleen ainakin seuraamaan ketyn ominaisuudessa Lennit The Leegendaarisen Tipsun mukana.

Poju siirtyy harrastamaan jälkeä, sitä lajia se rakastaa eniten ja siinä on laiskalle koiran omistajalle sopivan harvakseltaan treenattavaa.