Varsin tiibettiläistä meininkiä nähtiin viime sunnuntaina Lappeenrannan agirodussa. Joukkueita oli rotujärjestön foorumin avustuksella saatu kasaan kaksin kappalein. Hatun nosto ja onnittelut näille huimapäille!

Taivallus kohti kisa paikkaa alkoi aamulla puoli seitsemän maissa kun laitoin omat hurtat autoon ja suunaattiin hakemaan varsinaiset kisaajat. Jo lähtövaihseessa mittari näytti +20 astetta ja alkoi epäilyttää, että säätiedotus ei taida aivan pitää paikkaansa.

Perillä meillä kävi tuuri ja pääsimme seurakavereiden telttaan hyyryläisiksi.

Tiibettiläiset saivat aloittaa pukukulkueen mikä oli tietysti meistä varsin oikein ja kohtuullista. Turha odottelu ennen kulkuetta ja sen jälkeen taas ei ollut, koirilla oli varmaan sietämättömän kuuma ja ihmisilläkin vähintään tukalaa. Ennen kulkuetta tipsut emäntineen ehtivät vallata kokoontumispaikan ainoan varjoisan kolon.

Sinttu ja Poju pärjäsivät teltassa tuulettimien, runsaan (jää)vesivaraston ja hyvän kastelupaikan ansiosta aika mukavasti. Välillä uhmattiin +32 lukemiin kohonnutta lämpöä ja käytiin käveleksimässä alueella.

Kisaajien osalta päivä sujui toivottavasti mukavissa merkeissä. Aamulla kisanneet aloittelevat pärjäsivät sijoituksesta huolimatta mukavasti ja kisaavien joukkue järjesti kunnon näytöksen rodun omapäisestä luonteesta.

Paluumatkalla pysähdyttiin hetkeksi uimaan ja viilentymään. Lenni ja Sinttu eivät osallistuneet uintiin, Poju pääsi ensimmäisen kerran emännän kanssa uimaan.

Agirotu on kaikenkaikkiaan melkoinen häpeningi ja oli todella mukavaa päästä todistamaan ensimmäisten tiibetinspanielien osallistumista.