Treenattiin ajatuksella irtoaminen & vauhti, eli Clintanille aletaan ottaa irtoamis harjoitteita ja samalla radalla Pojulle vauhdikkaampaa menoa. Clintanin harjoitellessa teimme Pojun kanssa "syrjähypyn" toiselle kentälle joka onneksemme oli vapaana. Meille varatulla kentällä kun ei ole yhtään kontakti estettä, jostain syystä ne on kaikki haalittu toiselle kentälle. Pojuhan rakastaa kontakteja ja osaa lukea rataa, tästä syystä se usein juoksentelee omiaan huomatessaan ettei yhtään kontakti estettä ole saatavilla.

Mentiin vuoroa odotellessa pari kertaa puomia siten, että jäin koirasta jälkeen. Voi että kannatti tämäkin opettaa!!! Targetti noin puolen metrin päähän alastulosta ja jätkä ei paljon ohjaajaa odottele  Rataa lukeva koira kannattaa (minun mielestäni, joku on varmaan tästä täysin eri kannalla) opettaa esteillä mahdollisimman itsenäiseksi. Näin mahdollisuudet pysyä koiran mukana / edellä kertomassa esteiden järjetys paranee...mikäli koira sattuu olemaan yhteistyöhaluisella päällä...mitä tipsut ei aina valitettavasti ole.

Puomin jälkeen otin kokeeksi myös keinun kun Poju muutaman kerran tarjosi sinnekin menoa. Karkaamiskerroilla komensin sen keinulta pois. Ajatus tässä se ettei Poju taas sotke keinua ja puomia keskenään. Keinulle saa mennä silloin kun käytetään sen nimeä (ylös). Ilokseni jätkä muisti ja erotti esteen ja saatiin ensimmäiset kivat keinut ilman hihnaa ja arkailua  

Pienen huilin jälkeen menimme sitten vauhti pätkälle. Kakkos hypyn Poju kielsi kolmella ensimmäisellä yrityksellä ja piti ottaa kunnon äkseeraus äänensävy käyttöön. Sitten päästiinkin revittämään kunnolla (kolme hyppyä, putki, kaksi hyppyä ja putki). Kahteen onnistuneeseen lopetettiin. Ajattelin ottaa viimeisellä minuutilla vielä yhden kiekan, Poju huilasi kun Clintan perehtyi pöytään, mutta seuraavan vuoron porukka alkoi tulla hallille ja meno tyssäsi siihen. Pienellä porukalla treenaamisessa on puolensa, mutta valitettavasti ainakin Pojulla häiriönsietokyky alenee.

Poju on nyt alkanut kieltää noita hyppyjä viimeisellä parilla kerralla vaikka sillä ei ole niissä edelleenkään rimaa. Vähän on sellainen hytinä, että alusta on sen mielestä liukas. Tai sitten se on vaan tipsu